Откриването на новия комплекс на София Франс Ауто, което символизира инвестиция от 20 млн. лв., ясно демонстрира динамиката на българската икономика, заяви министър-председателят Сергей Станишев на церемонията по официалното откриване на третият център Peugeot в София.

Министър-председателят подчерта, че преди 6 г. в рамките на една година само 13 000 българи са можели да си позволят да купят нов автомобил, докато сега този брой е близо 50 000.

Това говори, че благосъстоянието в нашата страна расте, въпреки че всички искаме това да стане много по-бързо, добави премиерът.

Надявам се откриването на този нов център да допринесе не само за комфорта на гражданите, но да бъде важна стъпка към евентуална бъдеща инвестиция в завод за автомобилостроене в България, каза още Сергей Станишев.

Новият комплекс на София Франс Ауто е част от стратегията на фирмата за развитие на търговско-сервизната мрежа в страната. Той е третият център Peugeot, който се открива в София и най-големият на София Франс Ауто в България. Освен трите търговско-сервизни центъра в София оторизираната мрежа на Peugeot включва и 22 представителства в страната.

Новооткритият комплекс е с разгъната застроена площ от 14 140 кв.м. и е построен за 9 месеца. С вложените в него над 11 млн. евро той е най-мащабният инвестиционен проект в историята на София Франс Ауто.

В него се помещават търговско-сервизен център Blue Box, логистичен център, централен склад за резервни части, гуми и масла, административна сграда на 6 етажа, складова площ за 350 нови автомобила, паркинги за 250 клиентски автомобили и изложбена зона за 80 оказионни автомобили.