За да пътува в любимата си кола с комфорт и безопасност, шофьорът не трябва да отказва от използването на специални допълнителни устройства. Тези джаджи значително опростяват живота и ви спасяват от много проблеми.

Особено ако шофирате често и дълго време, струва си да проверите дали всички джади от следващия списъка имате в автомобила си.

С какви такива устройства трябва да се снабдите?

Видеорегистратор

Задължително устройство, което е незаменимо в съвременния свят. С него е много по -лесно да се решават спорни случаи по пътищата с участието на няколко коли или да се справят с незаконни действия на служители на КАТ.. Записът от DVR се счита за безупречно работещо доказателство.

А така също видеорегистратор е важно профилактично средство срещу пътните хулигани.

Снимка 558373

Източник: flickr

Парктроник

Ако електронна система за паркиране не е предоставена от производителя на автомобил, в големия град си струва да обмислите инсталирането й сами. От сензорите за близост се изпраща информация към приемника, който излъчва звукови сигнали. Парктроник е необходим, за да можете да избегнете сблъсъци в затворени пространства - с автомобили или други предмети. Например, той предпазва от щети при паркингите.

Алкохолтестер

Това устройство не трябва да бъде само притежание на инспектора от КАТ. Алкотетър определено ще ви свърши добра работа в петък вечер. Ако не сте сигурни дали можете да шофирате, устройството може да ви помогне да определите степента на интоксикация, като измерите точното ниво на алкохол в кръвта си. Устройството анализира въздуха, който издишвате, за да определи дали си струва да карате днес. То е необходимо не само за да се избегне наказанието за шофиране в нетрезво състояние, а може да предотврати инцидент и да спаси животи.

GPS маяк

Миниатюрното устройство значително увеличава шансовете за намиране на кола в случай на кражба. При положителен резултат можете да разчитате на факта, че GPS маякът изпраща текущите координати на колата до вашия телефон или лаптоп. Достатъчно е добре да го скриете в колата, така че действията на крадците да не се увенчаят с успех.

Радар детектор

Обикновено се използва за улавяне на сигналите на фотофиксиращите камери - детекторът предупреждава водача за тях, за да се предпази от проблеми със закона. Но тази притурка има поне още един плюс: такъв радар ще ви каже, че предстои опасен участък от пътя, което означава, че си струва да се забави скоростта.

Снимка 558375

Източник: flickr

Универсална стойка за смартфон за кола

В ерата на всякакви приложения с карти и навигатори без смартфон водачът е като без ръце. За да използвате удобно любимата си притурка в колата, ви е необходим държач за кола. Той е доста мобилен, но фиксира телефона или таблета в удобна позиция. Струва си да се обърне внимание на универсалните модели: тяхното предимство е във възможността да се адаптират към размерите на повечето устройства.

Снимка 558376

Източник: flickr

Огледала за слепи точки

И начинаещите, и опитни шофьори знаят, че конвенционалните странични огледала не осигуряват пълен изглед на зоната около автомобила. Тези области, които остават недостъпни за зрението, се наричат ​​"слепи петна". За да разширите обзора си, са полезни допълнителни огледала, които са прикрепени върху онези, които са инсталирани фабрично.

Високоговорител

Разговорите по телефона в колата могат да доведат до инцидент. Най -добрият начин да инвестирате в собствената си безопасност е с високоговорител. Поставете тази притурка на удобно място в интериора на колата, синхронизирайте я чрез Bluetooth с телефона си - и разговаряйте с помощта на високоговорител, а не със смартфон, притиснат до ухото ви. Има идеални модели, които не се нуждаят от отделен захранващ кабел и работят на батерия и слънчева енергия.

Снимка 558374

Източник: flickr

Универсален захранващ адаптер

Друга многофункционална джаджа, която ще помогне в непредвидена ситуация. Ако вашият смартфон или таблет е "мъртъв" на пътя, зарядното устройство ще ви позволи да поддържате връзка. Такъв адаптер е свързан към запалката на автомобила и след това устройството се зарежда през USB порта. Всъщност това прави адаптера универсален и подходящ за устройства от различни марки и типове.

Снимка 558372

Прахосмукачка за кола

Компактна прахосмукачка за кола винаги трябва да е под ръка - особено ако прекарвате много време зад волана или често возите деца и домашни любимци в колата. Това ще ви помогне бързо да почистите и да се отървете от малки отломки, било то косми, петънца, трохи от храна или косми от животни.