Германската марка Audi ще представи новия кросоувър Q8 на автомобилното изложение в Детройт на 9 януари 2017. Изданието Welt публикува първите изображения на автомобила като илюстрация към интервю с главния дизайнер на Audi Марк Лихте. 

Дизайнът на новия модел според източника ще бъде "кръстоска между традиционен SUV и спортно купе". Всъдеходът Q8 ще бъде най-големият и най-скъпият в историята на високопроходимите модели на Audi. Дължината на возилото надхвърля пет метра, пише autonews.ru. 

Техническите характеристики на новия автомобил се пазят в тайна. Според неофициални данни на carscoops.com в двигателната гама ще влязат дизелови и бензинови V6 и V8 двигатели с турбокомпресор. Спортната версия, наречена SQ8, може да получи 4,0-литров дизелов V8 мотор с мощност 430 конски сили. 

Очаква се и появата и на свръхмощна модификация RS Q8. Автомобилът ще получи V8 бензинов агрегат с 600 конски сили. Не е изключено и представяне на изцяло електрическа версия на e-Tron. 

Снимка 269548

Източник: autonews.ru

На автомобилното изложение в Детройт ще бъде показан прототип на бъдещия кросоувър. Премиерата на серийната версия на автомобила е планирана за 2018. Моделът ще бъде пуснат в продажба не по-рано от 2019 година.