BMW оповести, че до края на 2022 г. ще пусне на пазарите и първия комби Touring вариант на шестото поколение на пърформънс серията M3 в историята, който ще се конкурира директно с Mercedes AMG C 63 и Audi RS 4 Avant. Официалното представяне на автомобила ще бъде след месец, а той ще дебютира съвместно с M4 купе, който също през 2021 г. ще допълни продуктовата гама на компанията и ще се присъедини към кабриолетът M4.

Както и при предишното поколение F80 (на снимката), комбито ще бъде задвижвано от 3-литров редови битурбо M TwinPower двигател, използван и за седан версията на колата, и за M4 купе и кабриолет. За разлика от моделите, произвеждани между 2014 и 2018 г. обаче, той е значително по-мощен и ще достави 503 к.с. сили и въртящ момент от 600 Nm.

BMW ще пусне изцяло електрическа 5-а серия и X1

BMW ще пусне изцяло електрическа 5-а серия и X1

Това е част от стратегията за повишаване на екологичността на компанията до 2030 г.

Стандартно се очаква моторът да бъде свързан с осемстепенна автоматична скоростна кутия от ZF. Като опция при седана ще може да се избира и ръчна трансмисия, като от компанията до момента не са обявили дали същата екстра ще е налична и за комбито.

Обаче е ясно, че комбито ще дойде с регулируемо задвижване на четирите колела, при което цялата мощност може да се изпраща към задните. В Touring варианта ще има подобрено окачване и по-големи спирачки от седана, като колата ще е и по-широка.

По отношение на дизайна, който все още не е разкрит от компанията, тъй като дори тестовите автомобили, които ще бъдат изпитвани на Нюрбургринг, все още не са готови. Но тенденцията решетката да става все по-огромна със сигурност ще е спазена, а формите ѝ несъмнено ще са агресивни. Все пак от компанията разкриха стилизирано изображение на задницата на M3 Touring (на снимката).

6 пъти намалява печалбата на BMW за полугодието

6 пъти намалява печалбата на BMW за полугодието

Продажбите намаляват с 23%, до 962,6 хиляди автомобила

Преди точно две десетилетия от BMW представиха първата си концепция на комби вариант - E46 M3 Touring, но производството така и не започна. "Това е шестото поколение на BMW M3 и тук няма да се ограничим само с теоретичния прототип и продуктови тестове", обявиха от компанията в изявление.