Четири български компании искат да закупят земя в Бургас и да започнат да развиват производство в града, съобщиха от местната община. Общата инвестиция е за над 13 милиона лева, като плановете на фирмите са да разкрият над 200 работни места. 

Според плана на четирите компании, новите предприятия ще бъдат изградени на територията на на "Индустриален и логистичен парк - Бургас", но за да се осъществи общата идея за инвестиции в региона, е нужно Общинският съвет на Бургас да разреши продажбата на терени, върху които да се изградят новите производствени мощности.

International Armored Group инвестира 20 милиона лева в завод за бронирани автомобили в Бургас

Водещ производител на бронирани автомобили, зад който стои български емигрант, инвестира 20 милиона лева в бургаски завод

Предприятието ще е с площ от 150 000 кв. м.

Кметът на града Димитър Николов е внесъл предложение за това в местния парламент, който трябва да вземе решение на следващото си заседание, съобщават от Община Бургас.

Кои са четирите български компании?

1."Хъс" ООД

Компанията иска да построи завод за арматурна заготовка и стоманени изделия, в който да бъдат произвеждани стоманени тръби, кухи профили и фитинги за тях. Предприятието ще бъде изградено върху парцел от 26 800 кв. метра, който струва близо 1,4 милиона лева, без ДДС. Строителните дейности трябва да бъдат завършени до 2 години. Инвестицията е за 6,14 милиона лева и ще разкрие минимум 20 нови работни места.

2. "Вартекс" ЕООД

Фирмата се интересува от имот от около 30-35 дка, върху който да изгради своя база за Бургас и региона. Върху тази площ ще бъде изградено производство на строителни продукти, ще има арматурен двор, както и магазин и склад за продажба на строителни материали "Максмарт" (бившата "Топливо") заедно с прилежащ паркинг. Инвестицията е за 6 милиона лева и трябва да бъде осъществена на етапи в рамките на 36 месеца след покупката на терен и изграждане на довеждаща инфраструктура. Очаква се да бъдат разкрити 35-50 работни места.

3. "Чар" ЕООД

Компанията ще разкрие шивашко предприятие за производство на текстилни изделия, без облекло. Към него ще има логистични складове и складове за пласмент на готовата продукция. За целта ѝ е нужен имот от около 15-20 дка, а строителните дейности трябва да бъдат завършени до 2 години след покупката на земята. Инвестицията е за 3 милиона лева и ще създаде работа на 100 служители.

4. "Дими Транс" ООД

Фирмата иска да купи терен от около 20 дка в южната промишлена зона върху който да бъде построен логистичен център, бензиностанция и пункт за технически прегледи на товарни камиони. Инвестицията е за минимум 3 милиона лева и трябва да се осъществи до 3 години след покупката на терен и изграждане на довеждаща инфраструктура. Ще се разкрият минимум 90 нови работни места.

Две нови авиокомпании ще оперират на летище Бургас, а водещият пазар е добре познат

Две нови авиокомпании ще оперират на летище Бургас, а водещият пазар е добре познат

Bulgaria Air e заявила между три и осем полета седмично до София