GEFCO България, дъщерно дружество на Групата GEFCO - глобален доставчик в индустриалната логистика и европейския лидер в автомобилната логистика, отбеляза 13% ръст в оборота. Това стана ясно по време на пресконференция в София.

Съгласно вътрешните финансови резултати на компанията, оборотът на GEFCO България за 2017 г. е 22.7 милиона евро. Това нарежда компанията сред лидерите на българския логистичен пазар със своята 5-та позиция.

"GEFCO България затвърждава прогресивните си резултати през 2017 г. Това са решителни стъпки в правилната посока", заяви Жером Шевроле, регионален мениджър за Балканите и генерален мениджър на GEFCO България и Румъния.

Повечето от клиентите на компанията у нас идват от автомобилния сектор - лидери в своите отрасли. Въпреки това, през годините, компанията увеличи клиентската си база с други водещи световни компании в сектори като: индустриално производство, електроника и домакински уреди, тежко оборудване, енергетика, бързооборотни стоки, мода и търговия на дребно. Общият брой на клиентите на GEFCO България е 640.

Дружеството е регистрирано у нас през 2011 година, като има общо 90 служители, разположени в централата в София и в офиса във Варна. На глобално ниво GEFCO е представена в 47 държави, включва 300 дестинации из целия свят и 13,000 служители. Компанията GEFCO генерира приход в размер на 4,4 милиарда евро за 2017 година.