Технологичният гигант Microsoft премахва допълнителни работни места само седмица след като започна своята фискална 2024 година. Съкращенията са в допълнение към онези, обявени през януари, които доведоха до отстраняването на 10 000 работни позиции, съобщава CNBC.

Говорител на Microsoft отказва да разкрие колко души ще бъдат засегнати от новите съкращения, но според тиражираната в американските медии информация ще бъдат засегнати предимно "търговци и служители, отговарящи за успеха на компанията". 

През януари тази година главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела подсказа, че компанията ще промени хардуерната си линия и ще консолидира лизинговите договори.

Microsoft се цели в рекордни продажби за $500 милиона до 2030-а година чрез нова стратегия

Microsoft се цели в рекордни продажби за $500 милиона до 2030-а година чрез нова стратегия

Това е заявил изпълнителният директор на компанията Сатя Надела

През последните месеци от Microsoft споделят, че клиентите им се опитват да спестят пари от разходите си за изчислителни облаци.

Amazon, Google и други големи технологични компании също свиват редиците си тази година, след като увеличиха броя на работниците, за да отговорят на бума на търсенето по време на пандемията.

Тази седмица от Microsoft вече са съкратени 276 души в щата Вашингтон. Търговци и други служители сами публикуваха съобщения в социалните мрежи, че са загубили работата си.

Тезата на компанията е, че организационните промени, включващи тези в работната сила са необходими и са обичайна част от управляването на техния бизнес и че те ще доведат до нови инвестиции и нови назначения.

Предстоят ли съкращения и в Европа и на какви позиции ще стане ясно съвсем скоро.

От Microsoft признаха: Загубихме войната на конзолите

От Microsoft признаха: Загубихме войната на конзолите

Така се надяват US регулаторите да им позволяват да купя Activision Blizzard