Главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела е заявил пред ръководството на технологичния гигант, че софтуерната компания има за цел да достигне приходи от $500 милиарда до финансовата 2030 година. Това е двойно увеличение спрямо сегашния размер и предполага поне 10% годишен ръст на приходите, пише CNBC.

Информацията за плановете на Надела придобиват публичност заради документация, която е част от изслушването му във федерален съд, свързано с казуса около придобиването на гейминг студиото Activision Blizzard.

Новата стратегия

Надела заявява, че Microsoft се стреми да постигне своята бизнес цел "чрез прилагане на развиваща се стратегия, която е ориентирана към растеж и съответства на трайната мисия и култура на компанията".

Microsoft (вероятно) придобива Activision Blizzard за $68,7 милиарда

Microsoft (вероятно) придобива гигант в гейминг индустрията за $69 милиарда

Сделката става все по-възможна след одобрението на Европейската комисия (ЕК)

Изпълнителният директор прави и прогноза за възвръщаемостта на акционерите, която идва под формата на дивиденти и обратно изкупуване.

"Вярваме, че тази амбиция и подход ще ни помогнат да осигурим над 10% годишна възвръщаемост на нашите акционери за този период от време", пише Надела.

Той описва целта "20/20", включваща 20% годишен ръст на приходите и 20% разширяване на оперативните приходи за фискалната 2022-а  и следващите години.

Миналата година Microsoft приключи с общ растеж от 18% и 19% ръст на оперативните приходи.

От Microsoft признаха: Загубихме войната на конзолите

От Microsoft признаха: Загубихме войната на конзолите

Така се надяват US регулаторите да им позволяват да купя Activision Blizzard