Първият ритейл парк беше открит в Перник. Търговският комплекс е разположен на близо 40 дка площ, като е един от най-мащабните и най-модерните проекти в региона. Комплексът е тип "ритейл парк" и ще предлага много предимства на своите клиенти. Паркът е със застроена търговска площ от над 15 000 кв. м, разпределени в 17 самостоятелни магазина.

Ритейл паркът беше изграден в срок от една година, а изпълнител е строителната компания МСК ГРУП. Проектът предлага паркинг за посетители с близо 400 места

"За нас като инвеститор е радостен фактът, че концепцията на ритейл парк, която се реализира за първи път в града, привлече авторитетни и международни търговски марки. Амбицията ни е да създадем повече и по-добри възможности за пазаруване и развлечение и да допринесем за развитието на бизнес средата в града и региона", заяви пред медиите Роман Романов от Риджънтс Пропърти Адвайзърс, дружеството ангажирано с управлението на проекта.

"Парковете са по-удобни за пазаруване на микс от разнообразни стоки за цялото семейство. Пазаруването в комплекса е много удобно, спестява време и предлага конкурентни цени", коментира Роман Романов.

Чирпан ще се сдобие с първия ритейл парк след инвестиция от 5 милиона лева

Чирпан ще се сдобие с първия ритейл парк след инвестиция от 5 милиона лева

В обекта ще работят близо 100 души

Проектът успя да привлече за първи път в Перник хипермаркета MR. BRICOLAGE, най-голямата верига за търговия с обувки в Европа CCC, немската компания KiK, пицария DOMINO"S и оптиката OPTICLASA.

Миксът от наематели цели т.нар. one stop shopping, при който цялото семейство има възможности за пазаруване

На територията на парка отвориха врати веригата магазини за битова електроника, офис оборудване и телекомуникационни продукти Техномаркет, водещата верига за търговия с хранителни стоки Billa, LILLY дрогерии и популярната верига магазини, предлагаща облекла и продукти за дома PEPCO. Магазини в парка имат обектите за мода за мъже, жени и деца, както и дома - SINSAY. В скоро време предстои откриване на кафе-сладкарница и заведения за хранене, както и клон на Инвестбанк.

На официалното събитие присъстваха кметът на Община Перник Станислав Владимиров, инвеститорите от "Перник Плаза Ритейл", дружеството управляващо проекта "Риджънтс Пропърти Адвайзърс", строителната компания МСК ГРУП, проектантите и архитектите реализирали проекта, както и партньори и представители на наемателитe.

Проектът Ритейл Парк Перник Плаза се очаква да подпомогне развитието на града, социалната среда и неговата инфраструктура. С неговото изграждане ще се открият 300 нови работни места, ще се благоустрои района на града с един модерен търговски комплекс.

Търговският център  е разположен е в близост до идеалния център на града и до ЖП гара, с лице към главен булевард  - "Юрий Гагарин". Това осигурява бърз и лесен достъп от всяка точка на Перник и близките населени места, включително София.