Нов търговски и сервизен център на Porsche е в процес на реализация в Клуж, Румъния, информираха от компанията.

Това ще е второто подобно съоръжение на немския производител на луксозни автомобили в страната и се случва малко повече от 10 години след отварянето на първия Porsche център в столицата Букурещ.

Култовото Porsche 911 става хибрид

Култовото Porsche 911 става хибрид

Ще разберем повече за новата спортна кола в края на месеца

Към момента архитектурният проект е одобрен и се очаква разрешително, което да даде старт на строителството. Според плановете обектът ще е готов и ще започне да функционира през 2025 г.

Новият Porsche Cluj Center ще се състои от шоурум с площ приблизително 600 кв. м и оторизиран сервиз на марката, който ще заема 870 кв. м. Проектът на новата сградата, която ще е ситуирана в близост до летището Клуж-Напока, разполага със сертификат BREEAM Excellent. Строежът също ще се осъществи по най-високите екологични стандарти за устойчивост, разкриват от Porsche.

Снимка 665885

Източник: Porsche

"Тази инвестиция е стратегическа и в съответствие с нашите планове за развитие и устойчивост в Румъния и региона", коментира Алин Тапалага, генерален директор на Porsche Inter Auto Romania.

Бъдещите служители в центъра в Клуж ще бъдат акредитирани, а търговците и сервизните съветници ще преминат съответните обучения при производителя.