Две платформи за криптовалута бяха хакнати. След атаката вероятно са били източени около 115 милиона долара до момента. Платформите са свързани с дигиталния предприемач Джъстин Сън, предава CNBC.

Става въпрос за борсата за цифрова валута HTX, по-рано позната под името Huobi, от която хакерите са източили криптовалути на стойност около 30 милиона долара, се казва в изявление на компанията. Heco Chain също беше атакуван, потвърждават и HTX, и Джъстин Сън, който е инвеститор в HTX и е свързан с Heco Chain.

Heco Chain свързва различни мрежи, което позволява бързо движението на различни криптовалути.

Според компанията пазарни анализи CryptoQuant е била задигната криптовалута на обща стойност 85,4 милиона долара от Heco Chain.

Руска хакерска група атакува Shell и и още (поне) десетки банки, институции и компании

Руска хакерска група атакува Shell и и още (поне) десетки банки, институции и компании

Киберпрестъпниците се наричат Clop и държат откраднати данни, изнудвайки за откуп

Цената на HBTC се понижи с над от 5% за един ден, според данни от CoinGecko.

HTX за коментара за CNBC, че идентифицира източника на атаката и "полага спешни мерки за защита на активите на потребителите". Борсата е спряла услугите по депозиране и теглене на HTX и Heco Chain като "предпазна мярка".

HTX заяви още, че ще "компенсира всички загуби, които са следствие на атаката".

По данни на CryptoQuant през последните няколко часа са били преместени 11 100 етер токена от обмена на HTX, което се равнява на криптовалута на стойност около 23 милиона долара и в резултат от хакери, откраднали цифровите активи, както и няколко потребители, които се опитват да изтеглят парите си от борсата, според говорител на CryptoQuant.

Хакването на HTX дойде след като друга борса, също подкрепена от Сън, Poloniex, стана жертва на хакване този месец, което доведе до кражба на криптовалути на стойност 100 милиона долара.