Пощенска банка отбеляза 30 години от основаването и лидерското си присъствие на българския пазар. По този повод на 18 октомври 2022 г. в Гранд хотел Милениум в София беше организирано специално събитие под надслов "Заедно създаваме бъдещето".

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на финансовата институция, бе домакин на събитието, което събра стотици гости. Сред тях бяха президентът на Република България Румен Радев, посланикът на Република Гърция, дипломати, партньори, клиенти, представители на българския и международния бизнес елит, професионални организации в лицето на КРИБ, Гръцкия бизнес съвет в България, икономисти, финансисти, общественици. Тържеството бе уважено и от много представители на международната група Юробанк, сред които главният изпълнителен директор на Юробанк Фокион Каравиас, Ставрос Йоану, заместник-главен изпълнителен директор на Юробанк, както и целият й топ мениджмънт.

Снимка 591860

Г-н Георгиос Провопулос, Председател на Надзорния съвет на Пощенска банка, президентът Румен Радев, главният изпълнителен директор и председател на Управителния съвет Петя Димитрова, главният изпълнителен директор на Юробанк Фокион Каравиас

"За тези три десетилетия се доказахме като една от най-успешните системни банки в България и затвърдихме реномето си на доверен партньор, предпочитан работодател и социално отговорна компания. Нещо повече, утвърдихме се като институция, на която клиентите имат доверие и която им предлага решения за тяхното лично бъдеще. Усилията ни да помагаме на бизнеса и обществото логично са отразени в пазарния ни дял и позиционирането ни като топ-банка на българския пазар с впечатляващи финансови резултати. Те са такива, защото ги постигнахме заедно, благодарение на мотивирания и сплотен екип на Пощенска банка, на постоянната подкрепа от Групата Юробанк и на акционерите, както и на изградените устойчиви отношения с вас - нашите партньори и клиенти, с които създаваме бъдещето заедно", заяви в официалното си обръщение Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка.

В речта си пред гостите президентът Румен Радев акцентира върху утвърждаването на банката през годините сред лидерите в своя сектор. Той допълни, че това е станало възможно благодарение на визионерския поглед на мениджмънта в лицето на Петя Димитрова, както и на сплотения екип, които са извели финансовата институция до водещи позиции в банкирането и в предлагането на иновативни продукти. Държавният глава отбеляза още, че през юли тази година именно на Петя Димитрова е връчил приза "Банка на годината". Румен Радев обърна внимание в речта си на социално отговорната дейност на Пощенска банка, както и на партньорството ѝ с водещи университети по света и аналитични центрове и допълни, че "тя не само улавя тенденциите, които се развиват в банковия сектор, бизнеса и технологиите, но и успява много бързо да ги въведе в своята дейност в България". Румен Радев отправи пожелание екипът и ръководството да останат все така близо до своите клиенти и партньори и да продължат уверено и иновативно да гледат в бъдещето.

Снимка 591861

"С утвърждаването на Пощенска банка като системна банка за българския пазар гръцките предприемачи откриха стабилен партньор за своите инвестиционни планове, докато българските граждани намериха доверен партньор за своите финанси. С лидерска позиция на българския пазар Пощенска банка се превърна в пионер, инвестиращ в иновации, технологии и зелено бъдеще в съответствие със своята ESG стратегия", посочи в речта си посланикът на Гърция Димитриос Хронопулос.

Главният изпълнителен директор на Юробанк Фокион Каравиас заяви: "Гордеем се с постиженията на Пощенска банка през тези 30 години. Устойчиво разширявайки се, днес тя се радва на водещата си позиция на българския пазар, благодарение на доверието на своите клиенти, българското общество и, разбира се, на енергията, креативността и ангажираността на служителите си, на които искрено благодарим. Всичко това е постигнато в предизвикателни времена, тъй като Групата стъпи в България през деветдесетте години и все още сме единствените, които присъстваме на българския пазар оттогава, а този факт сам по себе си е много показателен и подчертава нашата ангажираност с инвестициите ни в Пощенска банка. Ще останем отворени към пазарните възможности за по-нататъшен растеж в тази обещаваща икономика, ако и когато възникнат".