От консултантската компания в областта на човешките ресурси Adecco Group обявиха, че ще придобият групата за инженерни и технически консултации AKKA Technologies в сделка на стойност от 2 милиарда евро. По този начин от международната група Adecco, които имат офиси в много европейски страни, включително и в България, комбинират AKKA със собствената си технологична марка Modis.

Modis наема 200 души в нов офис в Пловдив

Международен ИТ лидер наема 200 души в нов офис в Пловдив

Екипът в града вече наброява 70 служители

Adecco заяви, че купува компанията, която е вписана в Euronext Paris и в Брюксел, за да разшири своята професионална кадрова линия, която има по -високи маржове и е по-малко чувствителна към икономическия цикъл от общия си персонал.

"С голямо удоволствие днес съобщаваме, че AKKA Technologies и Modis ще се обединят в една наистина знакова сделка", заяви изпълнителният директор на Adecco Group Ален Дехаз.

От швейцарската компания, която се конкурира с Randstad като най-големия доставчик на временни кадри в света, заяви, че комбинацията с бизнес в областта на науката и ИТ персонала ще създаде втория по големина играч в сектора с 50 000 служители.

Очаква се придобиването да бъде приключено през първата половина на 2022-ра година, след одобрение на регулаторите.

AKKA отчете приходи от 1,5 милиарда евро през 2020-а година.

Adecco, която има три офиса у нас, отчита спад в приходите

Международната Adecco, която има три офиса у нас, отчита спад в приходите

Нетната печалба за последните три месеца възлиза на 179 милиона евро

Adecco оперира на пазара в България от 2005-а година, като тогава навлиза у нас под името Ajilon Consulting. През 2017 година "Адеко България" обяви, че разделя бизнеса си и създава ново дружество - Modis IT Outsoursing, което е специализирано в предоставянето на услуги за ИТ сектора.

Компанията има 3 офиса у нас - в София, Пловдив и Варна. Modis има такъв в столицата, а от 2018 година и в Пловдив.