Сделката за обединяването на двете най-големи компании, управляващи жилища под наем в Германия, които заедно щяха да отговарят за половин милион имота в страната, пропадна.

Обединението на Venovia с Deutsche Wohen срещу 19 милиарда евро или 22 милиарда долара няма да се осъществи, след като не успа да получи одобрението на акционерите, съобщава Bloomberg. 

От Venovia, която е най-голямото дружество в този сегмент в Германия, са посочили в понеделник, че не са успели да достигнат минимума от 50% от гласовете на акционерите им, за да бъде приета сделката.

Това щеше да е най-мащабното придобиване в Европа за тази година, както и най-голямото в имотния сектор в региона въобще.

Vonovia придобива Deutsche Wohnen срещу €19 милиарда

Двата най-големи наемодателя в Германия се сливат в сделка за €19 милиарда

Двете компании дават правото на Берлин да купи "значителен брой" жилища

След излизането на новината, акциите на Venovia изгубиха 2,3% от стойността си до 56,30 евро, а тези на Deutsche Wohen поскъпнаха с 1,1%.

Това беше третият път, в който Vonovia опитва да придобие Deutsche Wohnen. Първият опит бе през февруари 2016 когато. В началото на миналата година бе направен повторен опит, но Vonovia тогава реши да се отдръпне от сделката.