След тежката пролет за фондовия пазар, август успя да донесе пети пореден месец на ръстове на "Уолстрийт". Фючърсите в индекса Dow Jones Industrial се изкачиха с 20 пункта, а тези в S&P 500 и Nasdaq отчетоха лека промяна, пише CNBC.

Според изчисленията Dow Jones и S&P 500 са изпратили най-добрия си август месец от повече от 30 години насам. Индексът на сините чипове е записал ръст от 7,6% през изминалите 31 дни, което е най-силното му представяне от август 1984 година насам.

S&P 500 е добавил 7 на сто, което е рекорд от август 1986 година до сега. Технологичният Nasdaq регистрира най-значителния ръст - от 9,6 на сто, което е най-доброто му месечно представяне от 2000 година.

Най-добре представящите се в S&P 500 през август са били компании, възобновили търговията си на борсата. В това число влизат оператори на круизи, авиокомпании и хотели. Така например Royal Caribbean и MGM Resorts са добавили около 40% към стойността на акциите си. Сред лидерите в индекса са още Norwegian Cruise Line и Delta Air Lines.

В Dow една от основните промени дойде с разделянето на акциите на Apple. Също така компаниите Salesforce, Amgen и Honeywell замениха дългогодишните Exxon Mobil, Pfizer и Raytheon Technologies.