Новият продукт на Microsoft Surface Studio се превърна в "звездата на шоуто" по време на събитието на технологичната компания, провело се миналата сряда.

На заден фон обаче остана заявката на Microsoft за внедряване на виртуалната реалност в персоналните компютри, пише Business Insider.

През следващата година технологичният гигант ще пусне на пазара безплатна актуализация за Windows 10, която ще включва възможността за свързване на машините с очилата на компанията за витуална реалност.

Устройствата са сравнително евтини, имайки предвид цената на останалите подобни продукти, и ще се предлагат за около 299 долара.

Джаджата на Microsoft ще разполага с функции, които все още не могат да се получат от безжичните очила, тествани например от Facebook.

Туризмът на бъдещето: Ще обикаляме света безплатно с виртуална реалност

Туризмът на бъдещето: Ще обикаляме света безплатно с виртуална реалност

Или поне това прогнозират от HSBC

Най-малкото устройствата ще дават свободен достъп до виртуална реалност, без да е необходима намесата на външна камера или други аксесоари в процеса.

Популярните в момента устройства Oculus Rift и HTC Vive изискват много мощни компютри, за да функционират, които могат да струват около 1000 долара и нагоре.

Но устройствата за Windows 10 ще дават възможност да се работи на персонални компютри, които струват около 500 долара.

Това означава, че ако един потребител има компютър, който може да работи на Windows 10, то той разполага с машина, в която може да се внедри виртуалната реалност.

Microsoft добави разработчик на изкуствен интелект в актива си

Microsoft добави разработчик на изкуствен интелект в актива си

Той може да работи с продуктите от пакета Office 365

Предимството е значително, имайки предвид, че виртуалната реалност все още е в много ранен етап и не е достъпна за много от любителите на интерактивните пространства.

Разширяването на системата на Windows с очилата може да даде силен тласък за разпространението на виртуалната реалност и така Microsoft ще има възможност да прескочи конкуренцията си.