Шведската верига за мебели и стоки за дома IKEA навлиза на още един пазар в Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Компанията отваря първия си магазин в Словения, който ще се намира в столицата Любляна.

Потребителите в страната ще могат да поръчват и продукти на веригата в център, който ще работи успоредно в град Марибор, посочват от компанията в официално съобщение, цитирано от сайта SeeNews.

Инвестицията в Словения възлиза на 90 милиона евро или 110 милиона долара, като компанията ще наеме близо 400 души. Магазинът в Любляна е разположен на 31 000 квадратни метра, като там ще бъдат изложени над 9500 продукта.

През декември стана ясно, че близо 10 години след навлизането на IKEA на българския пазар, тя планира отварянето на втори магазин в столицата. Тогава стана ясно, че новата локация ще заработи през 2021 година, като тя ще бъде с нова концепция.

IKEA отваря втори магазин в София 10 години след стъпването си у нас

IKEA отваря трети магазин в България

Той ще бъде с площ от 1200 квадратни метра и ще се намира в търговски център

Обектът ще бъде по-малък от вече съществуващият на околовръстното шосе в столицата, като той ще се намира в търговски център - Mall of Sofia. Това потвърджават от компанията "Хаус Маркет България", която представя марката у нас. Дружеството е част от гръцката FOURLIS Group.

Магазинът в софийкия мол ще бъде с площ от 1200 квадратни метра, като от там ще могат да бъдат представени около 8000 артикула на веригата. Към магазина ще отвори врати и обект за продажбата на шведска храна.

С добавянето на Словения веригата вече ще има присъствие на общо 59 пазара в света. В ЦИЕ тя оперира още в Полша, Чехия, Унгария, Словакия, както и в Сърбия и Румъния.