Германската компания KAYSER Automotive ("Кайзер Аутомотив") ще инвестира в нов завод за производство на автомобилни компоненти в Плевен. Това съобщават от компанията "БПД", която е собственик на логистичния парк "БПД Плевен" (Bulgarian Property Development), където ще се намира и новият завод на германското дружество.

Производството ще стартира още тази година. Площта на предприятието ще е над 5200 кв.м, като има възможност за разширение с още 5 000 кв.м.

Сградата включва производствено хале, склад, административен сектор, битов сектор и съоръжения за техническо обслужване. Към момента сумата на инвестицията не се посочва.

110 милиона лева инвестиция в стъкларския завод "Рубин" в Плевен

110 милиона лева инвестиция в стъкларския завод "Рубин" в Плевен

Ще бъдат създадени и 150 нови работни места

"Кайзер Аутомотив" е една от най-старите компании в света. Нейната история може да се проследи назад до 1709 г., когато е основана фабрика за вълнени платове. През 1928 г. фабриката е продадена на семейството на сегашните собственици. В автомобилния сектор предприятието влиза през 1960 г.

За "Кайзер Аутомотив" работят над 3600 души по света. Германското дружество има 12 предприятия и/или офиси по света. През 1998-2000 г. са изградени първите предприятия на компанията извън Германия - в Мексико, Полша и Испания. След това са отворени заводи и офиси и в Унгария, Китай, САЩ, Индия, Япония.

Плевен като добро място за инвестиции

Припомняме, че в края на миналата година от стъкларския завод "Рубин" в Плевен обявиха предстояща инвестиция в размер на 110 милиона лева. Проектът, с който се предвижда и разкриването на 150 нови работни места, е за изграждане на нова 300-тонна ванна пещ.

Общата стойност на инвестициите на дружеството в града, след изпълнение на новия проект, ще достигнат около 250 милиона лева.

Отново миналата година френската компания "Малтери Суфле България" започна строителството на нов завод за производство на малц в Плевен.Компанията е част от френската група InVivo, която е един от водещите производители на малц в света. Компанията има повече от 92 обекта в 38 страни, а в нея са заети над 14 500 души.

Подразделението за малц има производство в 12 държави, а в България то развива своята дейност чрез заводи в Плевен и Хасково. Инвестиционният проект е на стойност 56 милиона евро и цели удвояване на производствения капацитет на компанията до 60 000 тона малц годишно.

Нов завод за авточасти изниква край Пловдив и разкрива до 50 работни места

Нов завод за авточасти изниква край Пловдив и разкрива до 50 работни места

Инвеститор е "Сиенит Холдинг" АД