Microsoft подготвя мащабна нова инвестиция в Канада, която включва наемането на над 500 постоянни служители, инвестиции за над 570 млн. долара в дълготрайни активи през следващите 3 години и преместване в модерна нова централа, разположена в самия център на Торонто.

Инвестициите ще позволят разширяване на канадските операции на компанията, включително увеличаване на персонала, преместване и разширяване на изследователската лаборатория в Монреал, съсредоточена върху изкуствения интелект.

Предвиждат се и преместване на търговския офис във Ванкувър и модернизиране на офисите в Отава, Калгари и Монреал, съобщават от компанията, цитирани от канадски медии.

Новата централа е значима инвестиция в технологичния сектор на Торонто. Тя ще се простира на над 12 200 кв. м и се очаква да заработи през септември 2020 г.

Преместването в нея ще даде възможност на компанията да обслужва по-добре клиентите си, да си сътрудничи с технологичните си партньори и да привлече водещи таланти на централно място, което е по-комуникативно и по-достъпно за университетите и иновативните нови технологични стартъпи, твърдят от Microsoft.

Microsoft показа новата си супер модерна централа

Microsoft показа новата си супер модерна централа

Компанията се грижи за комфорта и щастието на служителите си

"Чрез преместването на централата в центъра на Торонто ние ще можем по-добре да обслужваме нашите клиенти и да привличаме най-добрите таланти, за да продължим да стимулираме иновациите и растежа на нашите канадски клиенти и нашата голяма партньорска екосистема", заяви президентът на Microsoft Канада Пийскър.

Компанията смята да увеличи персонала си с над 500 служители на пълен работен ден, като до 2022 г. ще бъдат добавени още 500 сътрудници/стажанти.

Компанията на Бил Гейтс има над 2300 служители из цяла Канада и поддържа разширена екосистема от над 14 000 доверени партньори, които продават, обслужват или внедряват продукти на Microsoft.

Предвид темповете на технологиите и инвестициите, които компанията прави, екосистемата й може да създаде повече от 60 000 нови работни места, до откриването на новия й офис след 2 години.

Плановете на Microsoft се приемат положително от инвеститорите, като акциите й поскъпнаха с 30% от началото на годината.