Италианската Enel Group на соларен фотоволтаичен парк с капацитет от 220 мегавата в Мексико.

Съоръжението носи името "Магдалена II" се намира в щата Тласкала, а инвестициите в изграждането му се очаква да бъдат около 165 млн. долара, съобщават от компанията, цитирани от CNBC.

Соланият парк е още една стъпка в разширяването на италианската компанията на мексиканския пазар.

"Влизането на компанията в щата Тласкала, който се отличава с изобилие от слънчеви ресурси, потвърждава ангажимента ни да помогнем на Мексико да задоволи нуждите си от електроенергия, като увеличим микса от възобновяема енергия в страната", каза Паоло Романачи, ръководител на Enel Green Power Мексико и Централна Америка.

Международната агенция по енергетика (МАЕ) описва пазара на слънчева фотоволтаична енергия в Мексико като "зараждащ се", но се очаква да нарасне бързо.

През 2017 г. глобалният слънчев фотоволтаичен капацитет достигна близо 398 гигавата и е произвел над 460 терават часа енергия, според МАЕ. Това представлява приблизително 2% от произведената в света енергия.

е планирана да започне да функционира през втората половина на 2019 г. и ще произвежда около 600 гигаватчаса енергия годишно. Това ще предотврати ежегодно изхвърлянето на повече от 330 000 тона въглероден диоксид в атмосферата, според Enel Green Power.

"Магдалена II" е планирана да започне да функционира през втората половина на 2019 г. и ще произвежда около 600 гигаватчаса енергия годишно. Това ще предотврати ежегодно изхвърлянето на повече от 330 000 тона въглероден диоксид в атмосферата, според Enel Green Power.