Бившият финансов директор на "Алфа Банк" у нас и по-късно на "Първа инвестиционна банка" Живко Тодоров е новият изпълнителен директор на Българската банка за развитие (ББР). Той ще замести на поста освободеният Стоян Мавродиев. Това потвърждават от ББР в официално съобщение, след като преди дни се заговори, че именно Тодоров може да бъде назначен на тази позиция. 

Той започва кариерата си в банковия сектор през 1997 година в ING Bank - клон София, където до 2012 година заема последователно длъжностите оперативен счетоводител, финансов контролер, главен финансов директор и член на Управителния съвет за България. В периода 2012-2014 година е назначен за главен финансов директор и член на УС на Алфа Банк - клон България.

От юни 2014 до март 2020 година е главен финансов директор и член на Управителния съвет на "Първа инвестиционна банка", където отговаря за ресорите "Финанси", "Счетоводство", "Връзки с инвеститорите", "Трежъри и Финансови институции", "Кореспондентски отношения". Под негово ръководство се разработва и внедрява вътрешна политика за трансферно ценообразуване на средства и модел за разпределение на разходите, както и модел за изчисляване на рентабилност на ниво бизнес линия, продукти и клиенти, допринася за надграждане на рейтинга на банката в периода 2014-2017, като й създава и звено за финансов и бизнес анализ.

Живко Тодоров притежава магистърска степен по Счетоводство и контрол от УНСС в София, както и Executive MBA от Hult International Business School в Лондон.