Богаташите в САЩ, които обичат да се чувстват специални, имат нещо общо. Всички те имат поне един имот на изкуствено изградения луксозен остров Фишър в близост до Маями, който се разпростира на над 870 декара площ.

До него може да се стигне само с лодка или по-често - с яхта. По целия остров могат да бъдат намерени лъскави апартаменти, частни къщи и хотели, като всички те са изградени само за отбрани супербогати американци.

Снимка 339942

Източник: iStock

Там живеят около 650 семейства, като над 80% от тях не са постоянно там, а ходят сезонно. Средната цена на имотите, според платформата Zillow, е 3,2 милиона долара.

Да платиш тази цена обаче не е достатъчно, за да отидеш там. Всички, които искат да купят жилище, трябва да платят първоначална такса от 250 хиляди долара, както и да покриват годишна такса от 20 хиляди долара.

Снимка 339939

Източник: iStock

Малкото късче земя разполага с места за над 100 лодки на яхтеното си пристанище, а в услуга на жителите му 24 часа в денонощието работи ферибот. На острова има и многобройни голф игрища, но за ползването им се плащат допълнително между 4226 и 4975 долара годишно.

Снимка 339940

Източник: iStock

За много известни имена се носят слухове, че имат жилища там. Сред тях са тези на водещата Опра Уинфри, както и на тенис легендата Борис Бекер.

Фишър е бил изграден през 1906 година, като първоначално е бил собственост на Дана Дорси - първият чернокож милиардер във Флорида. През 1919 година обаче той продава острова на предприемача с бизнес в автоиндустрията и недвижимите имоти Карл Фишър, чието име носи той сега.