Япония е един съвсем различен свят за европейците. Хората от Страната на изгряващото слънце са известни със своите традиции и мания по електронните устройства.  

Посетителите там могат да се нагледат на всякакви странности, като такива ги очакват дори в хотелите, където отсядат. 

Автор на Business Insider разказва своя опит в тази посока и споделя най-странните неща, които можете да намерите в хотелската си стая в Япония:

1. Чехли

Японците свалят обувките си, когато влизат в затворено пространство, включително в някои обществени сгради, като училища и болници. Посетителите в хотелите ги чакат специални чехли пред хотелската стая, където могат да влязат само с тях.

2. Пречистватели за въздуха

Тези устройства са много популярни в страната, като могат да бъдат открити, както в офис сградите, така и в домовете на японците, а също и в хотелите. Пречиствателите имат няколко функции, като премахват праховите частици във въздуха и намаляват миризмите.

3. Кимоно

Юката е традиционно японско кимоно, направено от памук. Такива могат да бъдат намерени и в хотелските стаи, оставени на леглото или пък прибрани в някой шкаф.

4. Масажни фотьойли

Просто една приятна допълнителна екстра.

5. Сглобяеми бани

Те са често срещани в бюджетните и бизнес хотелите, като са направени от пластмасови тоалетни, мивки и вани, сглобени едно в друго.

6. Електрическа тоалетна 

При тях тоалетната чиния се вдига и пада сама, затопля се, а някои модели се осветяват от цветни крушки, пускат музика и се дезодорират.