След пет години пътешествия из цял свят, Bitcoin семейството си намери нов дом — Диди Тайхуту, съпругата му и трите им деца ще се установят в Португалия, разказва CNBC. Петимата избират слънчевата европейска държава не само заради хубавото време.

Португалия е сред последните държави в света, в които данъкът върху капиталовата печалба от инвестиции в криптовалути е 0 процента.

За разлика от САЩ, например, където криптовалутите се приравняват с имущество като акции или жилище, Португалия гледа на bitcoin като на средство за разплащане. Така обмяната на една криптовалута в друга, или пък във фиатни пари, не създава данъчно събитие. Единственото изключение е за компаниите, които работят с криптовалути — ако предлагат услуги срещу криптовалути, те ще трябва да платят данък.

Bitcoin семейството обмисля да създаде собствено "крипто село" в Португалия. Планът е да бъде купена земя, която после да бъде разделена и продавана чрез NFT.

Тайхуту планират и да добиват bitcoin чрез вятърна и слънчева енергия, като използват генерираната горещина, за да затоплят къщите си през студените месеци.

Семейството набра популярност, след като през 2017 г. продаде всичко, което притежаваше, за да купи bitcoin. След това то започна да обикаля света. Те крият колко криптовалута притежават.

Bitcoin семейството, което крие криптовалутата си на четири континента

Bitcoin семейството, което крие криптовалутата си на четири континента

То има две скривалища в Европа, две в Азия, едно в Южна Америка и едно в Австралия