Американската  компания „Инфинитекс" е закупила 12 дка. от летището в Горна Оряховица. 270 хил. лв. струва собствеността, която „ Воинтех" е предложила. Според брокери на недвижимо имущество, сумата от 22 500 лв. за дка. е изключително ниска. Сделката е сключена между „Фърст Априлци" (собственост на „Инфинитекс") и „Воинтех".

Регистрираната в САЩ компания е собственик и на 31% от ловешката фирма "Генимекс ойл", която пък е собственик на „Интерхотел Велико Търново".

Чрез търг са продадени  9,897 дка земя, 1,78 дка хангар, 487 кв. м склад и парашутна сграда от 170 кв.м. В търга освен „Фърст Априлци" са участвали още две фирми. Данъчната оценка на имотите, които търговското дружество на военните продаде, е 173 хил. лв.

Практически „Воинтех" се е разделила с разбити складови помещения, които според запознати, са пълни с развалени самолетни части и стари самолетни кабини.

Единственото използваемо помещение е строен през 1943 година хангар, който е трябвало да подслони немската авиация. Според „Янтра днес" от този хангар през 2005 година са откраднати три самолета, заради които прокуратурата се е самосезирала, но така или иначе случаят е потулен и прекратен.

Управителят на дружеството Иван Драгановски е съобщил, че „Фърст Априлци" има намерение да развива авиационна дейност, но не е уточнили какъв тип ще е тя - каргополети, туристически услуги или обучение на пилоти.

Според министъра на транспорта Петър Мутафчиев, имотите на "Воинтех" са били един от трудните моменти при прехвърлянето на собствеността на Летище - Горна Оряховица от страна на военното към транспортното министерство.

Търговското дружество, което е на подчинение на Министерство на отбраната, е отказало безвъзмездно да прехвърли собствеността си и по този начин земята на летището е останала с 12 дка. по-малко.