БИЛЛА България откри най-новия си супермаркет в Русе, с което броят на магазините в страната вече е 21, съобщиха от PR отдела на компанията.

Застроената площ на магазина в Русе е 1580 м2, от които 1000 м2 търговска площ. Той разполага и с паркинг с 63 паркоместа.

До момента в магазин Билла в Русе са назначени 95 души персонал, с което броят на работещите във веригата в цялата страна надхвърля 2 хиляди души. Това нарежда Билла България сред най-големите чуждестранни компании и работодатели в страната.

Новооткритият магазин Билла се намира в непосредствена близост до магазин от веригата Техномаркет Европа. По този начин жителите на Русе ще имат възможността да се възползват от удобствата на универсален търговки комплекс, състоящ се от две независими търговски вериги.

Австрийската фирма BILLA е основана през 50-те години във Виена. През 1996 г. BILLA става собственост на германската търговска група REWE, която се нарежда на трето място в Европа и пето в света сред търговските вериги за хранителни продукти с оборот от 40 милиарда евро.

В България експанзията на концерна започва през 2000 г. с откриването на първия супермаркет BILLA на 5 октомври в София. За по-малко от 6 г. са открити общо 21 магазина, в които работят над 2000 души. Търговската площ на магазините е между 1000 и 2400 кв.м. Всички те разполагат с голям паркинг за автомобили и предлагат над 10 хиляди хранителни и нехранителни стоки.