Първата мисловна асоциация със „строителен продукт" е за строителна компания, завършила поредния луксозен обект, който ще продава на чужденци. Но в случая става дума за нещо далеч по-хубаво, а именно за онези неща, с които се строи една добра сграда: сега наистина става дума за строителни продукти.

За да гласувате в някоя от десетте категории, сред тях „Градивни материали", „Топлоизолации", „ВиК" и „Покривни системи", може да отидете тук.

Строителните продукти, на които ще дадете предпочитанието си, ще бъдат наградени на 28-ми февруари. В надпреварата са се включили 61 продукта. Към днешна дата гласовете си са дали над 1300 читатели на портала Citybuild.bg. Най-голямо е съревнованието в топлоизолациите и фасадните системи, където участват 14 продукта.

Конкурсът на Citybuild.bg се организира за първи път. Целта му е да отличи чрез интернет пространството най-добрите продукти. Право на участие имаха всички фирми производители, вносители, дистрибутори на строителни материали, продукти и изделия.

Подкрепа за конкурса предоставят Българската търговско-промишлена палата, Софийската търговско-промишлена камара, Камарата на архитектите в България, Националната строителна федерация, Асоциацията на търговците на строителни материали и „Български строителни маркети", съдействат фирмите Winslow Developments, „Теразид" и „Билдинг".