"Папас Олио" АД издаде обезпечена корпоративна облигационна емисия с номинална стойност от 20 млн. лева. Съвместни водещи мениджъри по сделката са Банка ДСК и Райфайзенбанк /България/ ЕАД. Емисията е за срок от пет годинии с падеж на 21 декември 2011г. Облигациите са с номинална стойност от 1 000 лв., годишeн фиксиран купон от 5,5%, купонното плащане е два пъти годишно на всеки шест месеца. Емисията е деноминирана в лева, за срок от 5 години и с общ размер от 20 млн. лева. Това я прави една от големите на българския пазар, като финансирането е предназначено за оборотни средства.

"Папас Олио" АД е водеща компания за производство на висококачествено слънчогледово масло в двете си предприятия в Ямбол и Балчик. Дружеството разполага с модерни силозни стопанства за съхранение на около 350 000 тона зърнени култури(пшеница, царевица, ечемик и др.), което му позволи да се утвърди сред лидерите в експорта на непреработена селскостопанска продукция. Традиционно "Папас Олио" си сътрудничи с първокласни трейдъри като Glencore, Toepfer, Interpec, а също така и осъществява преки контакти с търговци от Турция, Гърция, Македония и арабските страни, основани на дългосрочни договори.

Това е първата сделка от този род за най-голямата банка в България- Банка ДСК, след нейната приватизация през октомври 2003 г. от унгарската финансова група ОТП и едно добро начало на 2007- а година за финансовата институция.

С тази облигационна емисия, «Райфайзенбанк" (България) ЕАД затвърди лидерската си позиция на водещ мениджър на българския пазар на новоемитирани облигационни емисии. През 2006г. тя пое и пласира 17 облигационни емисии на стойностнад 550 млн. лева, което към 31 декември 2006г. съответства на 69.52 % пазарен дял от общия обем на новоиздадените дългови инструменти. „Райфайзенбанк" бе отличена от Българската фондова борса като инвестиционен посредник с най-голям принос в инвестиционното банкиране през 2006 г.