Строителството на новия МОЛ "Сердика център" в София започна, съобщиха от news.bg.

Проектът се реализира от Sparkassen Immobilien AG - дружеството за инвестиции в недвижими имоти на Ерсте банк и ECE Projektmanagement - лидера на европейския пазар на търговските центрове.

"Всички дейности се осъществяват съгласно графика. "Сердика център" ще отвори врати в срок, което според плановете ни ще стане през есента на 2009 г." - заяви Пламен Илчев, Управител на ECE България.

Инвестициите в търговския център възлизат на общо 180 млн. евро.

С 50 000 кв.м. търговска площ, разгъната на три нива, около 200 висококачествени магазина и около 35 000 кв.м. административна площ, "Сердика център" ще бъде сред най-големите търговски и административни центрове в София.

В рамките на проекта ще бъдат създадени над 2000 нови работни места.

Търговският и административен център ще се намира на бул. "Ситняково" в район "Оборище", в източната му административна част.

Близо 1 800 паркоместа ще осигуряват удобен достъп до центъра, а в непосредствена близост се намират спирките на няколко автобусни и трамвайни линии.

Основният акцент на търговския център ще бъде модата. Няколко големи магазина за облекло, голям магазин за спортни стоки и множество бутици ще предлагат международни марки модни стоки, които все още не са представени в България.

В Центъра ще има също и хипермаркет и магазин  за битова техника и развлекателна електроника.

Открита ресторантска част ще обединява щандове на международни и местни вериги за хранене, както и няколко ресторанта и кафенета.