***
В Министерството на регионалното развитие и благоустройството от 16.00 ч. ще се състои заседание на Областния съвет за развитие на област София. Заседанието се председателства от областния управител на София - Тодор Модев, като основна точка в дневния ред ще бъде обсъждането и приемането на актуализиран вариант на Стратегията за развитие на областта до 2015 г. В заседанието са поканени да вземат участие кметът на Столична община, председателят на Столичния общински съвет, представители на Сдружението на общините и Националния център за териториално развитие и др.

***
Кметът на София Бойко Борисов и министрите Меглена Плугчиева, Пламен Орешарски и Петър Мутафчиев ще дадат пресконференция в 12.00 часа, на която ще обявят резултатите от откритата процедура за избор на изпълнител на проекта за разширение на метрото: Втори метродиаметър - участък "Пътен възел Надежда - Централна жп гара - пл. Света Неделя - бул. Черни връх. Пресконференцията ще се състои в Столична община.


***
Кметът на София Бойко Борисов ще присъства на символичната първа копка на детската градина в кв. „Челопечене" в район „Кремиковци". Официалната церемония ще се състои в 11.00 часа.


***
София.
Съюзът на предприемачите на немската провинция Саксония разширява дейността си и отваря ново представителство в София. Откриването на българското представителство на Съюза на предприемачите на провинция Саксония в София ще се състои от 14:00 ч., в зала 3 на хотел „Кемпински Зографски". От 14:30 ч. ще се проведе дискусия с медиите.

***
Комисията по въпросите на държавната администрация и Комисията по земеделието и горите ще заседават от 10.30 часа

***
Под патронажа на министъра по европейските въпроси Гергана Грънчарова от 10.30 ч. в хотел "Хилтън" ще се проведе конференция "Предизвикателствата на европейското гражданство". Водещи журналисти от България и Румъния, на възраст до 25 години, ще дебатират възможностите за участие в процеса на вземане на решения в Европейския съюз, ролята на националните и на местните медии за по-добра информираност на гражданите за ползите от членството в ЕС.


***
Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова и Андри ван Менс, втори секретар на Посолството на Кралство Нидерландия в София, ще открият реновирания Дом за възрастни хора с увреждания в с. Щърково. Официалното откриване е от 10.00 часа.
Ремонтът е направен по програма "Красива България" с финансовата подкрепа на холандското правителство.


***
Екипът на дирекция "Политика по отношение на предприятията" в МИЕ организира разяснителна кампания по проект "Създаване на конкурентоспособни стартиращи фирми - Проект 100" за 2008 г. На 22 юли срещи ще се проведат в Червен бряг, Белене и Левски.


***
Продължават информационните срещи и семинари по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. На 22 юли ще се състои информационна среща в читалище "Елин Пелин" в Перник.

***
На заседание Комисията по устройство на територията, благоустрояване, законност, обществен ред и екология в община Шабла одобри направеното предложение от кмета на общината за участие в проект по Оперативна програма „Административен капацитет" в партньорство с общините Каварна, Балчик и Крушари и предложението за партньорство с община Добрич. Решенията на комисията ще бъдат обсъдени в пленарна зала на 22 юли от 09.00 часа.

***
Първото заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Програмата за европейско териториално сътрудничество Гърция - България 2007-2013 г. Ще се проведе в Солун, Гърция. От българска страна в официалното заседание ще участва зам.- министърът на регионалното развитие и благоустройството Искра Михайлова, а от гръцка - Панайотис Дросос, главен секретар за инвестициите и развитието в Министерството на икономиката и финансите на Гърция.