Ръководството на "Слънчев бряг" АД започна активна подготовка за новия летен туристически сезон. Първата среща за обсъждане акцентите за летния период по инициатива на Съвета на директорите се проведе в курортния комплекс. В присъствието на заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма, Иво Маринов, бяха обсъдени проблемните теми от изминалото лято и предложенията за сезон 2012.

Участие в срещата взеха също директорът на Областна дирекция на МВР в Бургас комисар Милен Димитров, началникът на полицейското управление в Несебър Стайко Манев, представители на Съюза на собствениците и всички членове от Съвета на директорите на държавното дружество.

Основно бяха дискутирани въведените миналата година нови правила за движение, ред и сигурност в курорта. Те основно засягат контролния режим, транспортната схема, паркиране в "Синята зона", забраната за АТВ и голф колички по алеите, въвеждането на изисквания за таксиметровите услуги и коли.

Всички въведени правила за движение и транспорт категорично доказаха ролята си на гарант за сигурността на летовниците и посетителите в комплекса. Добрите резултати не бяха отречени от никой от присъстващите на срещата и всички се обединиха около мнението, че въвеждането на ред е, както от взаимна изгода, така и в интерес на имиджа на българския туризъм, като цяло.

Особено добрър добър резултат даде регламента по отношение на такситата в курорта. През миналия сезон бяха изградени 130 местостоянки за таксита, като всяка таксиметрова кола имаше отличителен стикер, а водачите бяха задължени да подържат добър естетичен външен вид, както се полага във всяка европейска страна. По този начин се ликвидира незаконния превоз, измамите с баснословни цени на километър, шофирането на таксита по потници, или дори по шорти, което се упражняваше в предходни години. Вследствие въвеждането на контролен режим, беше пресечен и големия брой на проститутки, джебчии и крадци на територията на курорта.

Традиционното струпване на криминален контингент от цялата страна се преодолява със съвместните усилия на ръководството на "Слънчев бряг" АД и на МВР. Освен, че така бяха пресечени криминални престъпления, упражнявани в масова форма, се подобри значително и имиджа на Слънчев бряг, като едно сигурно и приятно за почивка място.

 

 

На срещата бе отчетен фактът, че има още много проблеми за разрешаване в туристическия комплекс. Не всички решения на ръководството на дружеството са били максимално ефективни, но е поставена добра основа за отстраняване на недостатъците. Нередностите са от години натрупвани в Слънчев бряг, подхранвани от дългогодишното държавно безхаберие. Всички участници се съгласиха, че невралгичните и конфликтни въпроси е добре да бъдат разрешавани не с конфронтация, демонстрации и митинги, а с взаимен диалог, разбирателство и компромиси в името на общата цел, туризмът ни да се развива.