Централният плаж на Бургас ще бъде безвъзмездно предоставен за управление и стопанисване на община Бургас. Това решение бе взето на заседание на Министерски съвет, в което взе участие и областният управител на Бургас Константин Гребенаров, съобщава burgasinfo.com.

Ангажимент на администрацията ще е да подсигури обезопасяването и да организира дейностите по водно спасяване, медицинско обслужване и санитарно-хигиенно поддържане.

До това решение се стигна след като  Бургас обяви, че е готова да поеме грижата за Централния плаж това лято. Плажът се предоставя за управление и стопанисване на общината, тъй като не се явиха кандидати на провелите се редица процедури по отдаването му.

С днешното решение частично се преодолява проблемът с липсата на охраняем плаж в административния  център на областта. Областният управител изрази надежда, че и „Бургас-север", за който ще се разиграе повторно търг на 28 юни 2011 година, ще намери стопанин, което да гарантира безпроблемното протичане на сезона.

На предстоящото заседание на Общинския съвет ще бъде разгледана докладна записка от  кмета Димитър Николов, който предлага съветниците да дадат съгласие плаж „Бургас-централен" да бъде предаден за стопанисване и управление на Общинско предприятие „Спортни имоти, паркинги и гаражи". На него ще се възложи извършването на водно-спасителна дейност, медицинско обслужване, санитарно-хигиенно поддържане.