По искане на синдиците на Корпоративна търговска банка АД/в несъстоятелност/ и с решение на Фонда за гарантиране на влоговете в България (ФГВБ) се удължава срока за изготвяне на списъка на приетите вземания към КТБ АД /н/ с 25 дни, считано от датата на изтичането му – 22 юли 2015 г.

Искането е породено то необходимостта да бъдат обработени и анализирани големия брой молби от кредитори за включване в списъка на приетите вземания и производството по несъстоятелност на КТБ.

Според синзиците, множество молби имали основания с фактическа и правна сложност, което изисква допълнително време за обработването им. Според тях удълженият срок ще даде възможност да направят по-подробен анализ на мотивите, с които кредиторите искат да бъдат включени в списъка на предявените вземания към банката както по отношение на претендираните суми, така и по наличието на правно основание за това.

По-детайлното им разглеждане ще съдейства за по-добра защита правата на кредиторите по отношение предявените от тях вземания към КТБ АД /н/. След като списъкът на приетите вземания към банката бъде готов, ще бъде обявен съобразно предвидения ред в Закона за банковата несъстоятелност.