Увеличава се броят на туристите в Созопол през последните дни, каза кметът на черноморския град Панайот Рейзи, цитиран от агенция Фокус.

„От разговорите, които водя с хотелиерите и ресторантьорите - всички обявяват завишаване на туристопотока от два-три дни. Надявам се посещаемостта в града да е по-голяма.

Повечето от хотелите вече са пълни", заяви кметът. Той отбеляза, че всички мероприятия за празника на града - и маратонът за преплуване на Созопол, и подводният риболов, и концертът - са привлекли много участници и публика.

„Всички почиващи в Созопол и всички граждани се чувстваме празнично. Народните борби и демонстрациите на всички спортни клубове, които се финансират от общината, и които бяха показани, те също бяха наблюдавани от многобройна публика. Празникът върви добре", смята Рейзи.

Той посочи, че градът е почти пълен. „За последните три-четири дни наистина можем да кажем, че сме в летния сезон. Според мен сезонът върви нормално. Друг е въпросът с платежоспособността на туристите. Като хора съм сигурен, че същият туристопоток ще мине и тази година", коментира кметът на Созопол.

Според Рейзи, това, което липсва на Созопол, са атракционите. Има нужда от повече спортни съоръжения, повече атракция. В момента се извършва ремонт на стадиона, към него се предвижда да се направят едно-две малки игрища. Изгражда се и открит фитнес център в град Черноморец.

За следващото лято ще бъде подготвен такъв и за Созопол. Така ще се създадат допълнителни възможности за занимания на туристите извън посещаването на морето и плажа.