Марк Андресен беше един от първите, които повярваха в успеха на Facebook. Сега обаче той приключва с подкрепата си за социалната мрежа. Инвеститорът продаде за 149 милиона долара почти всичките си акции. Дали това трябва да притесни някого?

Андресен още през 2006 година показва своя инвеститорски нюх и посъветва тогавашния твърде млад собственик Марк Закърбърг да не продава компанията си на Yahoo, които му предлагат милиард долара за нея. Това, оказа се, твърде полезен съвет.

Затова Андресен като един от първите инвеститори във Facebook беше награден през 2008 година с място в борда на директорите, което и до момента държи.

Facebook вижда 10 милиарда наши снимки всеки месец в Messenger

Facebook вижда 10 милиарда наши снимки всеки месец в Messenger

Толкова минават през приложението за съобщения ежемесечно

Всичко това обаче приключи. В началото на тази седмица предприемачът продаде 73 процента от акциите си в социалната мрежа. Въпреки че бизнесменът държеше едва 0,25 процента от всички акции, пазарът реагира и цената на акциите на Facebook падна с 3 процента, но по-късно се възстанови.

Това решение на Андресен обаче не трябва да е повод за притеснение за останалите инвеститори. Или поне това показват числата от последния отчет на компанията – все повече потребители и все по-големи приходи от реклама.