Руското подразделение на Google e подало молба за банкрут, съобщава Reuters. Това става, след като руските власти са запорирали банковата сметка на компанията в Русия, което направи невъзможно функционирането на руския офис.

"От 22 март 2022 година дружеството предвижда собствен фалит и невъзможност да изпълни паричните си задължения, исковете да изплати обезщетения и (или) възнагражденията на служителите, работещи или работили преди това по трудов договор", се казва в информация, публикувана във "Федресурс".

"Гугъл Русия" публикува известие за намерението си да подаде молба за банкрут", заяви говорителят на компанията.

Какво представлява руският аналог на Apple Pay и Google Pay?

Какво представлява руският аналог на Apple Pay и Google Pay?

SBPey ще използва разплащателните сметки на клиентите на банките

Тази седмица Русия заяви, че не планира да блокира YouTube на Alphabet, въпреки многократните заплахи и глоби, признавайки, че подобен ход вероятно ще пострада руските потребители и следователно трябва да се избягва.

Главният изпълнителен директор на "Ростелеком" Михаил Осеевски заяви в сряда, че Google работи нормално в страната, включително всички нейни сървъри, пише агенция ТАСС.

Не е ясно дали глобите, наложени срещу Google, които включват глоба от $113 милиона през декември за това, което Москва каза, че е многократно незаличаване на съдържание, което Русия счита за незаконно, са виновни за обявяването на несъстоятелност.