Често ли бързате в края на работния ден, опитвайки се да свършите всичко навреме? Оползотворете тези финални 10 минути като въведете няколко малки промени, препоръчани от Entrepreneur.

Това е времето, когато можете да се подготвите за следващия ден, да подредите работното си място, да излезете от имейла си и да размишлявате върху това какво сте постигнали за последните 8 часа. В края трябва да се чувствате уверени и горди, когато излезете от офиса.

Има ред начини как да прекарате разумно тези последни минути. Като начало, не се опитайте да вмъкнете нов проект или да захванете голяма задача. Вместо това, започнете да си отдъхвате и да възстановявате силите си за успешен утрешен ден.

За да се подготвите за следващия работен ден, изгответе си списък със задачи, отбелязвайки всичко, което сте свършили. Така имате по-ясна идея какво ви остава да направите на другия ден.

Отложете срещи, които не са спешни. Срещите в края на деня са често безрезултатни поради понижаването на енергията с наближаването на края на деня. Опитайте се вместо това, да определите друг час за следващия ден и обяснете, че искате да дадете пълното си време и енергия на срещата.

Кажете си подобаващо довиждане. Приятелско сбогуване с колегите помага да изградите разбирателство с тях докато сигнализирате, че приключвате за деня.

Подредете бюрото си, за да намалите тревогите или стреса. 50% от времето е изгубено заради дейности с ниска стойност като намирането на информация. Организираното бюро може да увеличи продуктивността и да помогне да мислите по-ясно.

Отпишете се от работния имейл и чат от телефона си, за да оставите ума да се презареди и да остави всички мисли свързани с работата в офиса.

Намалете бъркотията в главата си като напишете всичко, което си мислите или което трябва да запомните. Вземете празен лист хартия и избройте всичко, което е в главата ви. След това, подредете списъка и включете нужните неща към списъка със задачи.

Най-накрая може да прекарате тези финални моменти размишлявайки върху деня. Написването на постиженията ви може да подпомогне дълготрайното ви щастие. Преосмислянето помага да оставите деня зад вас и да сте в добро настроение за вечерта. Кое е най-голямото ви постижение например или какво се надявате да подобрите са въпроси, които могат да помогнат за подобряването на работата ви за в бъдеще.

Преди да си тръгнете от работа следващият път, изберете един от тези съвети. Вижте дали се чувствате по-добре след това и по-готови за предстоящите задачи на другия ден.