Германската авиокомпания Lufthansa обяви, че възнамерява да наеме общо 2000 пилоти до края на 2025 г.Това е свързано с факта, че по време на пандемията от Covid-19, когато броят на пътуванията със самолет рязко падна, авиокомпанията активно съкращаваше персонал: за две години щатният персонал беше намален от малко под 140 хиляди души, до 100 хиляди.

Това лято Lufthansa, както и много други авиокомпании, в условията на рязък скок на търсенето на авиопревози, се сблъска с недостиг на персонал и беше принудена да отменя полети.

През септември изпълнителният директор на Lufthansa, Карстен Шпор вече обяви, че компанията ще наеме 20 хиляди нови служители до края на 2023 г.

Сега Lufthansa стартира кампания за набиране на пилоти на самолети - при това от авиокомпанията отбелязват, че търсят да наемат не само опитни професионалисти, но и пилоти с малък стаж. В същото време от компанията допълват, че нямат затруднения с наемането на персонал и че имат много кандидати, така че местата за първите курсове на Lufthansa за пилоти са вече попълнени.

Lufthansa ще наеме още 8000 човека - след съкращения на 40 000 при пандемията

Най-голямата германска авиокомпания ще наеме още 8000 човека - след съкращения на 40 000 при пандемията

Хора за какви позиции се търсят