Джак Дорси управлява и Twitter, и Square - без да ползва лаптоп. Как е възможно това?

Просто е: той прави всичко от своя iPhone. Въпросът е "Защо?"

Причината, казва Дорси, се крие в концентрацията. Когато използва само телефона си, той може да изключи всички съобщения и да използва само едно приложение едновременно без да се разсейва.

"Наистина мога да се коцнентрирам върху това, което е пред мен, вместо върху всичко, което се случва, ако ползвам лаптоп", казва наскоро той, цитиран от CNBC.

Този метод му помага и на него, и на екипа му, по време на срещите - когато лаптопите са затворени, а телефоните поставени на масата, те могат да обсъждат всичко без да се разсейват. "Можем наистина да се фокусираме и не просто да прекараме час заедно, а да използваме пълноценно това време", обяснява той, като посочва, че разчита на приложения, които превръщат гласа му в текст.

По-голямата част от деня си той прекарва в приложението Notes на Apple, наричайки го едно от най-добрите безплатни инструменти за продуктивност на пазара. Той е публикувал снимки на екрана си, които показват, че в някои дни той ползва Notes три пъти повече, отколкото приложения за съобщения и мейли.

Той го използва, за да записва идеи и да планира деня си, а скоро го ползва и за да напише съобщение до служителите относно напускането на Сара Фраяр - главен изпълнителен директор на Square.

Джак Дорси е познат с това, че се стреми да опрости живота си, за да спести време. Офисите на Square и Twitter са един срещу друг, за да може той бързо да ходи между сградите.

Всеки негов ден е внимателно организиран и често повтарящ се, което го пази от хаос и загуба на време. Всяка сутрин той ходи по 7 километра пеша.Тези стратегии явно вършат работа. Снимки от екрана на неговия iPhone показват, че той го използва средно между 9 и 10 часа дневно - или около 50 часа за седмица - колкото една нормална работна седмица.

Средният американец пък прекарва по 24 часа седмично онлайн - и то без да управлява две милиардни компании едновременно.