Стартъпът за допълнителни придобивки за служители Re:Benefit привлече 1.167 милиона евро в инвестиционен рунд, воден от българските фондове Vitosha Ventures, NV3 и Impetus Capital. Това е втора инвестиция за младата компания, след като през юли 2021 година получи 50 000 евро от Innovation Capital.

Основана през 2021 година от Милен Манев, Георги Лилянов и Георги Георгиев, софтуерната компания за човешки ресурси се радва на силно възприемане от потребителите през последната година, разширявайки клиентската си база до 10 хиляди активни потребители.

Biomyc - българският стартъп, който привлече към каузата си гиганта Mercedes

Biomyc - българският стартъп, който привлече към каузата си гиганта Mercedes

Как компанията за устойчиви продукти "атакува" големите играчи в автомобилния бизнес?

Мениджърите в компанията казват, че инвестицията ще бъде използвана за по-нататъшно развитие на продукта им, разширяване на съседните пазари през следващите 2 години, стимулиране на продажбите и за маркетинг.

Re:Benefit представлява гъвкава платформа, която помага на организациите да създават различни придобивки и възнаграждения за своите служители. Софтуерната HR компания позволява на служителите индивидуално да избират своя месечен пакет от придобивки от десетки избрани доставчици.

По този начин стартъпът обслужва не само мениджърите по човешки ресурси, но и служителите и доставчиците, като предлага на служителите голям избор от придобивки.

Платформата помага на работодателите най-вече в това да привлекат и задържат таланти и трансформира начина, по който компаниите предоставят различните придобивки на служителите си.

Започвайки с несъществуваща потребителска база през януари 2021 година, софтуерната компания за човешки ресурси бързо набра сила и успя да затвори първата си оперативна година с 5000 служители. Днес потребителската база на стартъпа се е удвоила.

Според проучване, направено от Re:benefit в началото на 2021 година, по-малко от 5% от компаниите в България предлагат на служителите си някаква форма на избор по отношение на придобивките. Вероятно затова около 40-50% от различните придобивки, които компаниите предлагат, така и никога не се използват от служителите.

Русенската Sin Cars търси нов капитал за изграждане на фабрика в Румъния

Защо Румъния, а не България? Русенската Sin Cars търси капитал за изграждане на фабрика в северната ни съседка

Засега компанията се отказва от нов български завод