TBI Bank, една от най-бързоразвиващите се "phygital" банки в Югоизточна Европа, оперираща основно в България, Румъния и с банкови дейности в Германия, Швеция, Дания и Полша, официално навлиза и на литовския пазар.

Тази стъпка е част от цялостната стратегия на банката, чрез която TBI засилва своя дигитален отпечатък в Скандинавия, Балтика и Централна Европа. Избраната посока се базира на стабилната позиция на компанията-майка на банката - 4finance, която има силно присъствие в региона и вече е утвърдена като един от водещите брандове в дигиталното кредитиране.

Тези стабилни държави с по-висок стандарт на живот предлагат на TBI Bank възможност за диверсификация на портфолиото по отношение на кредитния риск и рискa от концентрация. Ето защо, възползвайки се от експертизата и дигиталните канали на 4finance, навлизането на литовския пазар е съвсем естествената следваща стъпка за банката.

В Литва TBI Bank ще предлага онлайн потребителски кредити, без да отваря физически клон. По този начин банката не само ще разнообрази продуктовото си портфолио, предоставяйки на клиентите си повече финансови алтернативи, но и ще надгради позицията си на международен доставчик на банкови услуги.

"Възможността да оперираме в Литва е част от нашата стратегия непрекъснато да се развиваме, както и да засилим дигиталното присъствие на TBI в различни държави на европейския пазар. По този начин навлизаме в Балтийския регион, където синергията между TBI Bank и 4finance ще подпомогне за предоставянето на най-подходящите финансови услуги на нашите клиенти," заяви Валентин Гълъбов, председател на Управителния съвет на TBI Bank.