Швейцарската UBS, която е най-големият мениджър на активи в света, отчита рекорден ръст на нетната си печалба на фона на затрудненото положение, в което се намира световната икономика.

Финансовата институция има такава от 2,1 милиарда долара за третото тримесечие на годината, което е с 99% повече в сравнение със същия период на 2019 година, съобщава CNBC.

Това е доста над прогнозите на анализаторите, които очакваха резултатът на швейцарската банка да бъде в рамките на 1,5 милиарда долара.

Печалбата преди облагането с данъци на UBS за третото тримесечие е с 92% ръст на годишна база до 2,6 милиарда долара. Може да се каже, че това е най-доброто трето тримесечие на финансовата институция от десетилетие насам.

Оперативната печалба на UBS за периода възлиза на 8,9 милиарда долара при 7,08 милиарда долара за година по-рано. Този резултат идва след 11% спад на печалбата на банката за второто тримесечие.

Това са последните резултати, представени от настоящия главен изпълнителен директор на групата Серджио Ермоти. Той слиза от поста през този месец и от 1 ноември на негово място застава Ралф Хамърс.