Международната група OLX, която оперира едноименни платформи за онлайн търговия в България и Румъния, ще бъде новият собственик на най-големият кредитен брокер в северната ни съседка.

Компанията е финализирала придобиването на KIWI Finance, като сумата на сделката не се посочва, съобщава сайтът SeeNews.

OLX купува дружеството от предишния му собственик - шведският инвестиционен фонд ORESA. Споразумението е било одобрено от румънските регулатори.

От компанията посочват, че сделката е ключова за компанията в Румъния, като тя ще ѝ позволи да навлезе в сферата на финансовите услуги в страната. OLX ще бъде единственият акционер в KIWI Finance, като мениджърския екип на фирмата ще бъде запазен.

OnLine eXchange, по-позната като OLX Group, е собственост на глобалната интернет група Prosus. OLX оперира международна мрежа от платформи за онлайн търговия, като има 300 милиона активни потребители на месечна база в 30 държави.

У нас в края на лятото стана ясно, че "Български пощи" е подписала споразумение с интернет платформата за търговия OLX и ще доставя пратки на ползвателите ѝ от началото на септември.

"Български пощи" навлиза в интернет търговията

"Български пощи" навлиза в интернет търговията

Чрез споразумение с OLX държавният оператор ще се опита да отхапе от бързо растящия пазар