От MGM Resorts International, собственици на емблематичния Mirage Hotel and Casino в Лас Вегас заявиха, че ще го продадат за около $1,08 милиарда долара, пишат американските медии. Купувачът е компанията Hard Rock.

"Като част от екипа, който отвори Mirage през 1989-а година, ние знам от първа ръка колко е специален този хотел и каква страхотна възможност предоставя на новите си собственици", заяви главният изпълнителен директор и президент на MGM Resorts - Бил Хорнбъкъл.

Продажбата, която се очаква да приключи през втората половина на 2022-а година, вероятно ще достави на MGM Resorts нетни парични постъпления от около $815 милиона, след данъци и такси. Компанията ще предостави името и марката Mirage на Hard Rock безплатно за период до три години, докато финализира плановете си за ребрандиране.

След 10-годишна забрана на хазарта сега Украйна иска да стане "Лас Вегас на Източна Европа"

След 10-годишна забрана на хазарта тази страна иска да стане "Лас Вегас на Източна Европа"

Изчисленията показват, че пазарът може да се разрасне до $30 милиарда в следващите години

От Hard Rock заявиха, че след време планират да построят нов хотел с форма на китара на мястото от 80 акра (32,4 хектара) на настоящия комплекс.

"Очакваме с нетърпение възможността да засилим присъствието си в Лас Вегас, който винаги ще бъде един от най-емблематичните пазари за развлечения в света", коментира изпълнителният директор на Hard Rock Джим Алън.