Производителят на козметика Revlon е взел решение да придобие компанията конкурент Elizabeth Arden за 420 милиона долара. Имайки предвид и дълговете на Elizabeth Arden, стойността на сделката набъбва до 870 млн. милиона долара, пише The Wall Street Journal.

За една акция Revlon ще заплати по 14 долара, е което цената ще бъд с 50% премия към котировките на книжата в момента. За купуването и рефинансирането на конкурента си компанията ще поеме $2,6 млрд. финансови задължения към Citigroup и BofA, както и 1,8 млрд. долара дългосрочни заеми.

Покупката на Elizabeth Arden ще увеличи пазарния дял на Revlon в сферата на грижите за кожата и парфюмерията, както и ще разшири географското си присъствие. След сливането на компаниите ежегодните продажби на компанията се очаква да достигнат 3 милиарда долара.

В началото на тази година медиите съобщаваха, че инвестиционната компания MacAndrews & Forbes, притежаваща 78% от Revlon, може да продаде тези активи, но до продажба не се стигна.

Основаната през 1932 г. американска компания Revlon се занимава с производството на козметика – боя за коси, парфюмерия, средства за кожата и личната хигиена.