27-инчовият геймърски монитор InZone M9 на Sony е практически телевизор от висок клас 4K Bravia с няколко отрязани функции (и повече от няколко инча). Той не може да обслужва вашите канали или приложения за стрийминг, но този монитор може да осигури локално затъмняване на пълен набор за по-точно фоново осветяване, което малко телевизори и още по-малко монитори могат да направят. Това е страхотен монитор, ако гледате много HDR съдържание на компютъра си — матовият панел изглежда ярък, детайлен и великолепен. Това е като да гледате наистина добра телевизия, която всъщност не е телевизия, пише The Verge.

Но основната причина да похарчите 1800лв. за M9 е да играете игри и той отговаря на дълъг списък от полета, които много PC и PS5 геймъри чакат дълго време да видят. В допълнение към страхотния 4K (3840 x 2140) панел, той има два HDMI 2.1 порта, Nvidia G-Sync съвместимост за PC, 144Hz променлива честота на опресняване (VRR), автоматичен режим с ниска латентност (ALLM) и други страхотни PS5 -специфични HDR функции, които маниаците на дисплея ще оценят.

Освен неща, насочени към удовлетворяване на най-специфичните геймъри, той има елегантен, вдъхновен от PS5 дизайн, USB-C видео поддръжка и USB-A проход за свързване на аксесоари.

ДОБРИ НЕЩА

 - Много функции за PC и PS5 геймъри

 - Отличен контрол върху яркостта

 - Приложението InZone улеснява промяната на настройките на монитора

 ЛОШИ НЕЩА

 - Не са включени видео кабели

 - Винетиране около ъглите и на моменти цвят с петна

 - Ниска мощност от 15 W USB-C

 - Стойката не предлага голяма гъвкавост

За първия си 4K монитор за игри, M9 на Sony не се проваля впечатляващо в нито една ключова област. И все пак не всичко е напълно правилно. Например, може да отнеме почти 10 секунди, докато неговият автоматичен входен селектор евентуално намери източника, който му предоставя видео, но можете да пропуснете чакането, като ръчно превключите към вашия вход. Може би по-фрапиращото е, че Sony реши да не включва кабели към своя монитор от 1800 лв., освен захранването.

Ще трябва да предоставите видео кабелите, които искате да използвате, независимо дали е HDMI 2.1 кабел с висока честотна лента, DisplayPort кабел или USB-C видео кабел. Нещо повече, дори ще трябва да предоставите свой собствен архаичен USB-B към USB-A кабел, за да актуализирате фърмуера на монитора. Тези неща се насъбират и водят до смесени мисли относно цена спрямо качество.