Новата серия P40 на Huawei получи приза "Най-добър фото смартфон" за 2020 г. от престижните световни награди TIPA World Awards 2020. Моделите от P-серията на китайската компания получават наградата на Technical Image Press Association за четвърта поредна година.

TIPA, основана през 1991г., е най-голямата и авторитетна медийна асоциация за фотография и изображения от цял свят, в печатен, както и в онлайн формат. Асоциацията връчва TIPA World Awards ежегодно на компании и нови продукти, които редакторите на TIPA удостояват за предоставяне най-доброто качество, производителност и стойност за потребителите. "Възможностите на смартфон фотографията смело правят още един скок в бъдещето с последните представители на cерията P на Huawei", казват от организацията.

И трите модела от серията P40 - P40, P40 Pro и P40 Pro+, разполагат с чипсет Kirin 990 5G, голям 1/1.28-инчов сензор, и цялостна фотографска система, разработена съвместно с Leica. Телефоните се отличават с изключителни характеристики като интелигентни алгоритми за балансиране на белия цвят, както и такива за оптимизиране на цвета на кожата и достигането на по реалистични цветове и контраст.

Други важни функционалности са значително подобрените възможности за заснемане при ниска осветеност и увеличаване на динамичния диапазон, сензорите за цветна температура и възможността за фокус върху всички пиксели, както и технологията XD Fusion Engine за постигане на плавно увеличение и оптимизиране на качеството на изображението.

Наскоро Huawei P40 Pro получи признанието от DxOMark за най-добър смартфон за снимки в света с рейтинг от 128 точки, което е най-високият общ резултат, появявал се в престижната таблица. В същата класация, флагманът на Huawei - P40 Pro спечели също и най-високите резултати за основна и селфи камера с точки съответно 140 и 103.