Най-богатите хора в Китай инвестират в предстоящото първоначално публично предлагане на Xiaomi Corp., давайки благословията си за най-голямото излизане на борсата през последните 2 години, пише Bloomberg.

Милиардерът от Хонконг Ли Кашин, известен със своята бизнес проницателност, смята да вложи 30 млн. долара в китайския производител на смартфони.

Xiaomi е готова да се превърне във фабрика за милиардери

Xiaomi е готова да се превърне във фабрика за милиардери

Петима от основателите й могат да станат безумно богати

Двамата най-богати китайци - създателят на Alibaba Джак Ма и председателят на Tencent Пони Ма - планират да купят дялове в Xiaomi, според източници на Bloomberg.

Милиардерското трио се присъединява към група големи корпорации, подкрепящи предстоящото излизане на борсата, което е най-голямото за последните 2 години, след като Postal Savings Bank of China събра 7.6 млрд. долара в Хонконг през 2016 г.

IPO-то на Xiaomi ще е най-голямото в света от 2016 г. насам

IPO-то на Xiaomi ще е най-голямото в света от 2016 г. насам

Въпреки че компанията намали очакваната оценка

Най-големият мобилен оператор в страната - China Mobile и американският производител на чипове Qualcomm са сред тези, които ще участват като основни инвеститори.

Участието на Ли Кашин със сигурност ще привлече вниманието на индивидуалните инвеститори в Хонконг, където излезлият наскоро в пенсия милиардер е със статут на знаменитост. Той ще инвестира в Xiaomi чрез едноименната си фондация.

Xiaomi превръща десетки свои служители в милионери

Xiaomi превръща десетки свои служители в милионери

Работниците, инвестирали спестяванията си, ще спечелят 200 пъти повече от вложеното