Facebook ще назначи хиляда служители във Великобритания, а целта на гиганта е да увеличи операциите си в най-големия си инженерен център извън САЩ, след като страната напусне Европейския съюз, предаде Reuters.

Повече от 50% от новозначените ще бъдат в сферата на технологичното разработване, включително софтуерни инженери и специалисти по данни, каза вицепрезидентът на компанията за Европа, Близкия изток и Африка Никола Менделсон. Освен тях ще се търсят и специалисти по продуктово разработване, и по сигурност.

Сред причините за увеличаването на екипа в Лондон след Брекзит е традиционната сила на страната в сферата на технологиите и творческите индустрии. От друга страна, според Менделсон правителството е осигурило достатъчно яснота точно как ще изглежда обстановката, след като странта се раздели с Европейския съюз.

"Правителството на Джонсън показа много ясно как изглежда процеса, затова ще продължим да инвестираме в Лондон", каза тя. Самият премиер коментира, че решението на Facebook е "страхотна новина" и посочи, че правителството ще се стреми да превърне Великобритания в най-сигурното място онлайн.

След увеличаването на персонала, общият брой на служителите на технологичния гигант на Острова ще нарасне до 4 хил. души.