Американският фонд за управление на инвестиции Wellington Management влиза в списъка със сериозни инвеститори, залагащи на дигиталните пари. Базираната в Бостън компания с активи от 1 трилион долара обяви, че обмисля да включи криптовалути към някои от своите портфейли.

В допълнение системата на дружеството вече позволява търговия с bitcoin, като ръководителите й вече са започнали да търсят възможности за участие във фирми, свързани с дигитални валути, пише Bloomberg.

"Wellington вече правят промени в портфейлите си, за да извлекат полза от копаенето на криптовалути", твърдят анализатори в свой доклад. Също така фондът залага на компании, свързани с блокчейн технологията, като производители на чипове и други фирми в бранша.

Доказателство за интереса не само на въпросния фонд, но и на инвеститорите като цяло, е поскъпването на акциите на много компании от сектора.

Така тайванският производител на чипове Taiwan Semiconductor Manufacturing отчита ръст в стойността на ценните си книжа от 34% от началото на миналата година досега.